header-default itemid150 itemid151 itemid152 itemid157 itemid220
Ontvang de nieuwsbrief!


Ontvang HTML?

In 1995 kwam onze eerste Welsh Springer Spaniel bij ons in huis, destijds hadden we ook nog twee Heidewachtels die inmiddels al op hogere leeftijd waren en omdat ik al jaren jachthondentraining gaf en daarbij de Welsh heb leren kennen, leek het ons geweldig om dit ras er bij te nemen waar we nooit spijt van hebben gekregen.

Bustle of Briddy Home was onze eerste Welsh en is ook de stammoeder van onze Kennel van de Drentsche Hünnen.

Zij heeft 4 nesten gehad waarbij een aantal van haar kinderen hoog hebben gescoord bij de jacht maar ook op de tentoonstellingen, maar het aller belangrijkste waren de geweldige karakters en velen hebben in gezondheid een hoge leeftijd bereikt.

Onze Uswich van de Drentsche Hünen is een kleindochter van Bustle, haar moeder Gibsy (Tsjechisch en Duits kampioen, en div. kwalificaties in veldwedstrijden) is helaas maar 12 jaar geworden.

Taboe van de Drentsche Hünen, zoals de naam zegt , een hondje die er eigenlijk niet zijn mocht omdat wij niet met Uswich wilden fokken maar toch gebeurd is tijdens onze afwezigheid. Haar vader Hüsty heeft de dag van zijn leven gehad en wij kregen een nieuw gezinslid en wat voor een!!!! Ze is een echt kadeau voor ons geworden met een fantastisch karakter en een werkwil in de jacht die ook niks te wensen overlaat. Ook onze Taboe is inmiddels Internationaal schoonheids kampioen.

Omdat wij graag onze foklijn wilden behouden, hebben we nieuw bloed gezocht en gevonden bij een kleindochter van onze Hüsty, en zo is Utsa Our Loyal Welsh bij ons gekomen die met haar open en soms uitbundig karakter prima bij ons en de andere honden past,

Zij heeft op tentoonstellingen diverse kwalificaties gekregen waaronder ook uitmuntend.
Utsa is net als onze andere 3 honden een heerlijke huishond en kameraad die ook regelmatig mee op jacht mag waarbij zij prachtig werk laat zien, ook volgen we elk jaar een jachtcursus met haar die dan op het eind van het jaar wordt afgesloten met een Workingtest waarbij zij telkens weer laat zien dat zij tot een van de best jagende Welshes behoort ( 2014 tweede plaats).

Wij hebben inmiddels een dekking aangevraagd en de goedkeuring hiervoor gekregen voor onze Utsa met Rocbee Woodstock (roepnaam Flynn). Flynn heeft een heel lief karakter en heeft zich op de show's bewezen met Uitmuntend uiterlijk en gedrag. maar is vooral een hond die echt alles voor je wil doen , deze combinatie is veel belovend.

Wij wachten nu op de loopsheid van Utsa die vanaf nu elk moment kan gaan beginnen ( spannend!).

Nu kunnen we zeggen:

Binnenkort verwachten wij pups bij onze Utsa Our Royal Welsh